• Morvilles Gård, haven
    Morvilles Gård set fra haven
  • Morvilles Gård, bindingsværk
    Sidehusets istandsatte bindingsværk
  • Morvilles Gård, trappe
    Forhusets nye trappe på Sct. Mogens Gade
  • Morvilles Gård, stue
    Den sydvendte stue

Morvilles Gård, Viborg

Projektet omfatter totalistandsættelse og ombygning af den bygningsfredede 1800-tals ejendom tegnet af Willads Stilling.

Morvilles Gård er navngivet efter familien Morville, der ejede stedet i mere end 100 år fra 1830 – 1947. Gården var arkitekt Johan Otto von Spreckelsens barndomshjem som boede der fra ca. 1929 – 1948.

Gården har siden 1947 været ejet af Viborg kommune og har indtil 2013 fungeret som Statsadvokatens kontor. Morvilles Gård anvendes nu som privatbolig igen.

Projektet

Under istandsættelsen er der blevet lagt vægt på ikke at forskyde bygningernes indbyrdes hierarki. Sidehusets underordnede status er synliggjort ved farveskift og fremstår nu med hvidkalkede tavl og linoliemalet tømmer i en lys perlegrå nuance.

Ved istandsættelsen er der blevet gjort brug af traditionelle håndværksmetoder og traditionelle og lødige materialer for at sikre bygningens autenticitet.

Opgaven er udført i perioden 2014 – 2018, først som ansat ved ERIK Arkitekter A/S og afsluttende som et konsulentarbejde udført af Tegnestuen LANDHUS.

Opgaven har inkluderet alle faser, fra skitsering og indretning over princip- og detailprojekt med godkendelse af Slots- og Kulturstyrelsen til tilsyn, byggeledelse og økonomistyring.